Akademi Uzaktan Eğitim DGS Paket Eğitimi İle sizlere fırsatlar sunmaya devam ediyoruz. Akademi Uzaktan Eğitim İle Dgs Paket Eğitimleri sayesinde sizlere eğitim olanakları sunamaya devam ediyoruz . Akademi Uzaktan Eğitim İle sizlere Dgs den geçme fırsatını uzaktan eğitim sistemiyle karşınıza getiriyoruz . Akademi Uzaktan Eğitim sizlere daha iyi hizmet verebilmek için ister telefondan , ister Tablettten , ister bilgisayardan hemen heryerden sizlere eğitim için fırsatlar sunmaya devam ediyoruz. Akademi Uzaktan eğitim Dgs Paket Eğitim sayesinde sizlere Eğitimin en iyi şeklini Seçkin Uzman Kadromuz ile ayağınıza getiriyoruz.
-Sınav Öncesi ve Sınava Kadar Olan Süreçle ile İlgili Sorular
1-Dikey Geçiş Sınavı Nedir?
DGS, meslek yüksekokulları ve açıköğretim önlisans programları mezunlarının lisans programlarına dikey geçiş yapmalarını sağlamak için
ÖSYM tarafından yapılan bir sınavdır.
2-Dikey Geçiş Sınavındaki soruların içeriği ve dağılımı nedir?
-Dgs'de sayısal ve sözel sorular genelde mantığa yöneliktir ÖSS ile benzerlik göstermez logaritma ve permütasyon gibi zor konular bulunmaz,
3-Puan hesaplaması nasıldır, kaç net ile istediğim bölüme girebilirim?
-Katsayılar her sene sınava giren kişi sayısına göre değiştiğinden her sene puan hesaplanması farklı olur, sitemizde her yıl puan hesaplama robotu güncellenmektedir.
-Öncelikle istediğiniz bölüme kaç net ile girebileceğiniz AÖBP'niz ile orantılıdır (bkz. AÖBP nedir?) o yüzden biz size şu kadar net yaparsanız şu bölüme girersiniz dememiz yanlış olacaktır. Zaten hedefinizin de 80'de 80 olması gerekmektedir bu yarışta bir soru bir soru bile önemlidir o yüzden yapacağınız netler belli olsa bile sadece o netleri yapmak için çalışmanıza imkan yoktur çünkü yukarda da gördüğünüz gibi soru dağılımı her sene değişebilir.
4-Sınava başvurular ne zaman?Başvuru formlarını nereden alabilirim?
-Genelde nisan ayı içinde başvurular gerçekleşmektedir.Başvurular Meslek Yüksekokulları Müdürlükleri, ÖSYM İl Sınav Yöneticilikleri ve AÖF Bürolarından yapılmaktadır.
5-Sınav ne zaman,nerelerde yapılır?
- Sınav genelde Temmuz ayının ikinci haftası Pazar günü Üniversite Rektörlüklerinin bulunduğu kentlerde ve Lefkoşa'da yapılır.
6-Sınava kaç kez girme hakkım vardır, mezun olduktan sonra kaç sene sınava girebilirim?
- Sınava mezun olduğunuz yıldan itibaren 5 yıl içinde en fazla 3 kez katılabilirsiniz. Ayrıca eğer sınava başvurur ve sınava girmezseniz yinede hakkınız yanacaktır bu yüzden haklarınızı iyi değerlendirmenizi öneririz.
Örn: 2001 mezunu iseniz; 2005'te hakkınız dolmaktadır yani mezun olduğunuz yılı da hesaplamanız gerekmektedir.
7-Sınava ikinci kez girmeyi düşünüyorum bir önceki yıl kazanmıştım başvurabilir miyim,başvurabiliyorsam herhangi bir puan kesintisi olur mu?
-Sınavı bir önceki yıl kazanmış olsanız bile sınava girebilirsiniz puan düşmesi gibi bir durum söz konusu değildir.
8-Sınava girmekten vazgeçtim başvuru sırasında bankaya yatırdığım parayı geri alabilir miyim?
-DGS Kılavuzunda belirtildiği gibi ücret iadesi yapılamamaktadır.
9-Sınava giriş belgemi kaybettim veya belgem elime ulaşmadı ne yapmalıyım?
-Yeni belge çıkartmak isteyen adaylar, kılavuzda yapılan açıklamalara uygun olarak bir dilekçe hazırlayıp bu dilekçeye Kılavuzda belirtilen ücreti ödediklerini gösteren dekontu da ekleyerek ÖSYM bürolarına ve genel merkezlerine başvurabilirler. Sınava giriş belgeniz olmadan kesinlikle giremezsiniz.
B-Tercih ile İlgili Sorular
1-Tercihlerimi sınavdan öncemi yoksa sonramı yapacağım?
-Dgs'de tercihler sınavdan önce yapılmaktadır. Puanınızı bilmeden tercih yapacağınızdan dolayı ölü tercih yapmamaya dikkat etmelisiniz. Tercih yaparken ilk tercihinize yüksek puanlı bir yeri yazabilirsiniz eğer açıkta kalmak istemiyorsanız en son tercihinize de en düşük puanlı yeri yazabilirsiniz.
2-Kaç tercih yapabilirim?
-Şimdiye kadar uygulan DGS lerde 8 tercih yapma hakkı tanındı.Bu sene net olarak ancak kılavuzların dağıtılmasıyla öğrenebiliriz.
3-Tercihlerimde istediğim bölümü yazabilir miyim?
-Tercihlerinizde sadece mezun olduğunuz bölümle ilgili YÖK tarafından belirlenmiş bölümleri tercih edebilirsiniz.
4-Tercihlerde geçmiş yılların puanlarına bakarak Lisans bölümü seçmek ne kadar doğru?
-Dikey Geçiş yapılabilen bölümlerin kontenjanları ne yazık ki çok az sayıda.Bu sebepten bazı bölümlerin puanlarında ciddi şekilde oynamalar olabiliyor(5-20 arası).Puanları sadece fikir verme açısından değerlendirerek tercih yaparsak en doğru kararı vermiş oluruz.
5-Lisans bölüm puanları nasıl belirleniyor?
-Lisans puanları ÖSYM sınavlarında olduğu gibi tamamen öğrencilerin tercihlerine göre belirlenir.Kılavuzda verilen puanlar sadece öğrenciye fikir vermesi için yazılmıştır.Örnekle açıklamak gerekirse farz edelim Boğaziçi üniversitesi işletme bölümünün 3 kontenjanı olmuş olsun DGS birincisi ve ikincisinin ilk tercihlerinde bahsettiğimiz bölüm olsun,DGS yirmi binincisine kadar kimse tercih etmemiş DGS 20 000.sininde ilk tercihi Boğaziçi işletme ise bölüme girer bölümün puanı da DGS 1. ve 2. sine bakılmadan son giren kişinin puanı yani DGS 20 000.sinin puanı olur.
uzaktan eğitim, DGS, dikey geçiş sınavı, Uzaktan eğitim dgs, dgs kursu, dgs matematik kursu, dgs türkçe kursu, dgs sayısal mantık, dgs süzel mantık,